Het tweede brein

Het tweede brein

Darmherstel Traject

Darmherstel Traject

Optimaliseren van de spijsvertering

Evenwichtige darmflora

Darmgezondheid

Optimaliseren van de spijsvertering

Evenwichtige darmflora

Darmgezondheid

€580
€580

Het Darmmicrobioom

Het Darmmicrobioom

Door de optimalisatie van je darmmicrobioom kunnen we jouw algehele gezondheid verbeteren, aangezien dit vaak de kern is van vele klachten en aandoeningen. Je darmen spelen een cruciale rol bij de spijsvertering, een gezond immuunsysteem, metabolisme (energievoorziening, celreparatie, groei en het afvoeren van afvalstoffen), en zelfs de functie van de hersenen (denk aan angst, depressie en gedrag). In dit traject van 6 maanden starten we met een ontlastingsonderzoek ter waarde van €240,-, wat ons diepgaand inzicht geeft in de mogelijke oorzaken van jouw klachten.

Dit traject is geschikt voor jou als je al geruime tijd worstelt met darmklachten of andere vage kwaaltjes die maar niet verbeteren of zelfs toenemen. Wellicht heb je al uitgebreid online gezocht of boeken gelezen, maar de ontbrekende schakel lijkt onvindbaar. Laten we samen de wereld van darmgezondheid verkennen en werken aan een duurzame en blijvende verbetering.

Gedurende het leven zijn er verschillende factoren welke invloed hebben op de samenstelling van het darmmicrobioom. Dit kan zowel een positieve als een negatieve uitwerking hebben, helaas heb je dit niet altijd in de hand. De factoren welke wel een positieve invloed kunnen hebben zijn voeding en leefstijl.

Voorbeeld:
Wanneer het microbioom uit balans is krijgen ongunstige darmbacteriën de kans om te overheersen, wat vervolgens verandering kan geven in de pH van het darmmilieu waardoor voeding niet goed afgebroken kan worden. Dit kan leiden tot ontstekingen, waarbij de slijmlaag van de darm wordt aangetast en er allerlei stoffen gemakkelijker toegang hebben tot de bloedbaan. Het gevolg zijn laaggradige ontstekingen, welke kunnen resulteren in veel verschillende (chronische) aandoeningen.

Wat kun je verwachten?

Intakegesprek

Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we de ingevulde intakeformulieren. Hierdoor krijg ik een goed beeld van jouw lichaam, met focus op de spijsvertering, darmwerking, hormoonhuishouding en jouw levensstijl. We bespreken ook onderwerpen zoals bioritme, ontlastingspatroon, slaapgezondheid en stressgevoeligheid. Voordat je vertrekt, ontvang je alvast een eerste advies om direct mee aan de slag te gaan.

Afname voor ontslastingsonderzoek

Je voert het ontlastingsonderzoek zelf thuis uit en stuurt het naar het laboratorium. Zodra de resultaten bekend zijn, analyseer ik deze en verwerk ik ze in een persoonlijk en op maat gemaakt leefstijladvies.

Persoonlijk adviesgesprek

Met de informatie uit het intakegesprek en de analyse van je huidige voedingspatroon en ontlastingsonderzoek, stel ik een persoonlijk adviesplan op. Dit plan, afgestemd op jouw hulpvraag en doelen, biedt stapsgewijze begeleiding op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en mindset. Eventuele suppletie kan hier ook onderdeel van zijn. Dit advies deel ik met je tijdens een fysiek of online gesprek, afhankelijk van jouw voorkeur.

Vervolg consulten

Verandering kost tijd en brengt vaak vragen met zich mee. Gedurende dit traject hebben we nog 4 vervolgconsulten, meestal na zo'n 3 à 4 weken. Hier bespreken we de voortgang en passen we indien nodig het behandelplan aan.

Stel je vragen

Tijdens het traject kun je al jouw vragen stellen via e-mail of WhatsApp. Zo kun je ongehinderd doorgaan met waar je mee bezig bent en ik zal doordeweeks zo snel mogelijk reageren.

Andere diensten

Health Traject

Transformatie in 4 maanden!

EMB Test

Inzicht op alle vlakken in jouw lichaam!

AromaTouch

Een strijktechniek met etherische oliën voor balans.

© 2024 VitaMinke. Alle rechten voorbehouden.

© 2024 VitaMinke. Alle rechten voorbehouden.

© 2024 VitaMinke. Alle rechten voorbehouden.

© 2024 VitaMinke. Alle rechten voorbehouden.